Shrivani-logo1
Login

Shrivanilogo-mobiel

PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE EN AYURVEDA

5 Principes

In de praktijk wordt gewerkt vanuit de 5 natuurgerichte principes. Dat betekent dat tijdens de periode van behandelingen deze aspecten aan de orde komen, afhankelijk van de vraagstelling.

Energie: energetisch herstel is uitgangspunt bij elke behandeling. Alleen met voldoende energie kan ons lichaam goed functioneren. Massage, marmabehandeling, reading en healing, yoga en adem zijn aspecten die helpen de energie in balans te brengen.

Prikkeloverdracht: we nemen prikkels waar door middel van ons zenuwstelsel. Communicatie met de rest van het lichaam loopt via de hersenen. Een goede balans tussen voelen en denken, tussen linker en rechter hersenhelft is belangrijk. Lichaamsgerichte behandelingen en zintuigbehandelingen  helpen hierbij.

Drainage: reiniging van lichaam en geest. Verkeerde voeding of leefstijl evenals emoties als boosheid of jaloezie kunnen ons lichaam toxisch belasten. Reinigen kan gebeuren door voeding en leefstijladvies, inzicht in gedachtenpatronen en overtuigingen en ayurvedische reinigende behandelingen.

Voeding: Bij voeding gaat het niet alleen maar om gezond eten. Ook alles wat wij doen, denken en ervaren geeft ons voeding. Bewustzijn ontwikkelen op wat wij tot ons nemen, helpt ons op weg naar een betere gezondheid. In de praktijk wordt veel aandacht geschonken aan voeding en spijsvertering.

Psyche: Welke signalen geeft ons lichaam; welke boodschappen geven wij via onze gedachten aan ons lichaam, onze cellen? Welke overtuigingen koesteren wij over onszelf? Waaruit bestaan onze patronen?

Bewustwording – herkennen, waarnemen, onderzoeken van lichaam en geest – is het begin van heling. Bij elke behandeling wordt hier aandacht aan gegeven.
 

 


 

 

Shrivani_inzet