Shrivani-logo1
Login

item1

PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE EN AYURVEDA

Klachten in beeld brengen
In ayurveda zijn er verschillende manieren om klachten in beeld te brengen. We kijken naar je basisconstitutie en de elementen die uit balans zijn. Ayurveda maakt gebruik van onderzoek van de pols, tong, nagel, gelaat en huid. Ook is er een uitgebreid gesprek naar aanleiding van je klachten en de geschiedenis van de klachten. Soms maak ik gebruik van de vedapulse.
Nadat de klachten in beeld zijn gebracht, volgt er een advies voor behandeling. We vullen samen het behandelplan in.


VedaPulse
VedaPulse is een medisch meetsysteem voor het bepalen van de algemene gezondheid. Het is gebaseerd op de hart frequentie variabiliteit en de traditionele polsdiagnose van de indiase en tibetaanse geneeskunde.
De metingen worden via een zeer ingewikkeld softwarepakket vertaald naar begrijpelijke grafieken en plaatjes. Gelijk na de meting analyseert het programma de gegevens en maakt een rapport over de functionele toestand van het lichaam, en geeft een behandeladvies voor 160 geregistreerde en meest voorkomende aandoeningen. Na de vedapulse meting kun je direct meekijken naar de resultaten en kunnen we het meteen bespreken.

VedaPulse meet:
Hoeveel energie het lichaam nodig heeft om de homeostase te handhaven.
De energie van de verschillende chakra’s, energiecentra in het lichaam.
De energieën van de organen en het totale energieveld (aura).
Geeft de staat van de constituties weer: vata, pitta en kapha.
Geeft informatie over de subdosha’s van vata, pitta en kapha, hiermee ook informatie over de verschillende aspecten van vata, pitta en kapha.
Energie van de verschillende weefsels.
Staat van de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether.
Geeft een beeld van de meridianen. De energiestatus van de 12 meridianen, te veel of te weinig, normaal of sterk overprikkeld.


 

 

Shrivani_inzet